Φραγκίσκος Ιωάννης

Λίγα λόγια για τον Chef

Appaloosa Cream Eretria

Ο Chef Φραγκίσκος Ιωάννης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1975 με καταγωγή από το όμορφο νησί της Πάρου. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Η ενασχόληση του με τον κλάδο της εστίασης ξεκίνησε από μικρή ηλικία καθώς το 1991 αποφάσισε να εγγραφεί στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξιδίου «ΣΤΕ Γαλαξιδίου» μαθαίνοντας την μαγειρική τέχνη και ασκώντας παράλληλα την πρακτική του για δύο σεζόν στο ξενοδοχείο «Robison Club Daidalos» στην Κω.

Η επαγγελματική του εμπειρία ξεκινάει από το 1993 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχοντας εξελιχθεί μέσα από όλα τα πόστα μιας επαγγελματικής κουζίνας. Στην καριέρα του έχει δουλέψει σε αναγνωρισμένα μαγαζιά μεταξύ άλλων για 6 χρόνια στο ιταλικό εστιατόριο «Casa Di Pasta» δίπλα στον
καταξιωμένο Chef Ντουνέτα Μιχάλη, ενώ από το 2003 ανέλαβε το πόστο του Chef στο εστιατόριο «Mommy’s» στο Κολωνάκι, Αθήνας και το 2004 στο εστιατόριο ψαριού «Χρώματα Βυθού» στην Νέα Ερυθραία, Αττικής το οποίο θεωρείται και δικό του μαγειρικό δημιούργημα. Τέλος, στη μέχρι τώρα πορεία του στο χώρο της εστίασης έχει ασχοληθεί μεταξύ άλλων και με τους τομείς της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής γεγονός που του παρείχε την δυνατότητα να ολοκληρωθεί ως Chef.

Σήμερα διαμένει στην Ερέτρια, Ευβοίας όπου και έχει δημιουργήσει από το 2012 την δική του επιχείρηση «Appaloosa Cream Γλυκές Γεύσεις» η οποία έχει σαν στόχο την παραγωγή αυθεντικού παγωτού και γλυκού εξαιρετικής ποιότητας. Στο ίδιο διάστημα απασχολήθηκε ως καθηγητής
μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στο ΙΙΕΚ και ΚΕΚ «Praxis» στη Χαλκίδα και παράλληλα συνεχίζει ως σύμβουλος-υπεύθυνος στο εστιατόριο «Χρώματα Βυθού» αναλαμβάνοντας και συμβουλευτικό ρόλο σε άλλα καταστήματα εστίασης.